Hírek

Átadták a civil összefogással épült ökumenikus templomot Magyarföldön, a templom elkészültét a Szerencsejáték Zrt. 2 millió forinttal támogatta

11 hónapig épült, a padló május 4-én került a helyére. A templom nem pusztán egy épület, hanem jelképe egy közösség akaratának és annak, hogy az emberek egy közös cél érdekében össze tudnak fogni. Pedig Magyarföld egy parányi falu az Őrségben, ahol a földbirtokokat egykoron Bánffyak, Wesselényiek, Széchenyiek és Nádasdyak mondhatták magukénak, és ahol ma összesen negyvenen laknak és ház sincs több, mint 25. Öten vannak a gyerekek és több, mint 13 kilométert utaznak az iskoláig. Naponta éppen 6 kg kenyér és 35 zsemle fogy az egész faluban.
Tovább

Felelős játékszervezés - önkorlátozás

A Szerencsejáték Zrt. április 26-tól induló új szolgáltatása a Tippmax fogadóknak lehetővé teszi, hogy még a fogadásaik megtétele előtt önmaguk meghatározzák, hogy maximum mennyit akarnak költeni.(limit)
Tovább

A Szerencsejáték Zrt. az egészségügyért - HOGY MINDENKI NYERJEN

Április 14-én, déli 12 órakor működés, azaz műtét közben mutatták be azt az urológiai ultrahang készüléket, amelyet a Szerencsejáték Zrt. adományozott 5 millió forint értékben az Urológiai osztály Noszkay Aurél Alapítványának kérésére a Szent János Kórháznak. A meghívottak egy daganat eltávolítása közben győződhettek meg a ma csak itt alkalmazott eljárás és az ehhez szükséges ultrahang készülék hasznosságáról.
Tovább

Sorsjeggyel nyer a természet!

A Szerencsejáték Zrt. az idei év újdonságaként olyan sorsjegyet vezet be, melyen hazai védett állatok találhatók. A sorsjegy megvásárlásával a vásárló a WWF Magyarország természetvédelmi szervezet magyarországi tevékenységét támogatja.
Tovább

Speciális EKG készülék a dorogi járóbeteg szakrendelésen

A 45 ezer beteget ellátó Dorogi Szent Borbála Szakorvosi Rendelő a Szerencsejáték Zrt.-től kapott 3,5 millió forintos adományából olyan EKG készüléket vásárolt, amely fizikai terhelés közben méri a szív hullámait, azaz segíti a "néma veszély" felfedezését.
Tovább

A játékfüggőség társadalmi és egyéni kockázatai

A felmérés szerint a 18 éves és annál idősebb magyar lakosság 1,2%-a szerencsejáték-függő, azaz kb. 100 000 ember, további 5,7% pedig mérsékelt rizikófaktorú szerencsejátékos. Soha ilyen nagy mintán végzett vizsgálat nem készült korábban. Most először a Szerencsejáték Zrt. adott megbízást az IPSOS Véleménykutató Zrt.-nek, hogy egy komoly, 10 000 fős országos vizsgálatban mérje fel a szerencsejáték függőség magyarországi helyzetét és az egyes játékok hatását.
Tovább

4,5 millió forinttal Balatonfüred kultúrájáért

Idén lesz ötödik éve, hogy Balatonfüred városának kulturális életét és fejlődését támogatja a Szerencsejáték Zrt. 20 könyv megjelenését összesen 3,5 millió forinttal, a 2010-s év 4 jeles eseményének életre hívását további 1 millió forinttal segítette a Társaság.
Tovább

Romaversitas - Az alapítványt 16 millió forinttal támogatta a Szerencsejáték Zrt.

Ugyanannyit kell-e tanulnia annak az egyetemistának, aki értelmiségi családban nőtt fel, akit már kisdiákként nyelvórákra küldtek, aki a szülei beszélgetését hallgatva már egy hétköznapi vacsora közben gyerekkorában is észrevétlenül tanult, mint annak a fiatalnak, aki mélyszegénységből, iskolázatlan családból indulva jutott el saját erejéből az egyetemre?
Tovább